Jak zrobić własne piwo

Zdrowe dania obiadowe

Off 98

Zdrowe dania obiadowe

Obiad jest podstawą naszego każdego dnia, dlatego warto zadbać, by był to w pełni zdrowy oraz wartościowy posiłek. Zwłaszcza jeśli danie to gotujemy dla całej rodziny. Niejednokrotnie bywa może tak, że wielu z nas jada w pośpiechu, gdzieś na mieście. Tymczasem takie jedzenie może nie tylko powodować choroby, ale wpływać także na przemianę materii. Dlatego postarajmy się unikać jedzenia tego typu posiłków, zastępując je pełnowartościowymi daniami, które wbrew pozorom, można przygotować bardzo szybko. Zdrowymi daniami, które dostarczą naszemu organizmowi potrzebnych składników są zupy. Jeśli jesteśmy jej miłośnikami, powinniśmy wiedzieć, że najzdrowsze zupy to nie te z torebek czy z mrożonek, ale te które samodzielnie przygotujemy z warzyw, kupionych na przykład na bazaru. W zimie z pewnością o wiele trudniej jest o takie warzywa, dlatego latem warto jest sobie przygotować mrożonki – marchewkę, groszek czy warzywa strączkowe – świetnie nadają się do mrożenia. Dzięki temu nawet w zimie będziemy mogli jeść pełnowartościowe oraz odżywcze zupy.

About the author / 

admin

Menu:

Losowe artykuły:

  • Łomża Miodowe (Browar Łomża/ Royal Unibrew)

    Moda na piwa z dodatkiem miodu nabiera już charakteru epidemii. Każdy mały i średni browar ma ambicję posiadania takiego piwa w swojej ofercie. Trend zauważają również koncerny i tak oto do Łomży „niepasteryzowanej” dołącza Łomża miodowa. W wersji limitowanej, a więc koncern Royal Unibrew zapuszcza kontrolnego żurawia, czy piwo się przyjmie na rynku. Myślę, że…

  • Kult Pszenicznoje (Browar Krynica, Białoruś)

    Piwa z Ukrainy to już stali bywalce w polskich sklepach, jednak z produktem importowanym z kołchozu Łukaszenki spotykam się po raz pierwszy. I jaka adekwatna nazwa! Tak po prawdzie jest to w ogóle pierwszy produkt spożywczy z Białorusi, z jakim się stykam moimi kubkami smakowymi. Jak wypadła konfrontacja? Kult to typowy przedstawiciel średniej klasy pszeniczniaków,…