Festiwal dobrego piwa

Różne potrawy z mięsem w roli głównej

Off 76

Na pewno mięso stanowi główny składnik wielu potraw, jakie możemy przyrządzać w naszej kuchni. Z mięsa możemy zrobić bardzo fajne bitki mięsne, które polecane są szczególnie dzieciom, z mięsa możemy zrobić różnego rodzaju kotlety, pulpety, wszelkie gulasze oraz upiec je na patelni w postaci słynnych szaszłyków, mięso oczywiście może stać się również głównym składnikiem drugiego dania, gdy udusimy je z kminkiem lub tez udeptujemy go na wolnym ogniu, do takich właśnie potraw najlepiej nadaje się karczek lub też szynka z mięsa wołowego. Oczywiście niektórzy wolą jeść mięso w zupełnie innym wydaniu, a przykładem tego może być kebab w bułce, mięso podane w chili con carne oraz w zupełnie innych potrawach, które nie są u nas zbytnio popularne. Na pewno wszelkie dania z mięsa wołowego są u nas najbardziej popularne i dlatego często pojawiają się one również w menu wielu restauracji. Również mięso drobiowe, czyli popularny kurczak stanowi także bardzo często najważniejszy punkt naszego obiadu, kurczak możemy również dodawać przy gotowaniu rosołu oraz wywarów na bazie tego właśnie mięsa. Oczywiście drób to także wątróbka, która świetnie smakuje z ziemniakiem i cebulką. Z pewnością, jeśli lubimy dania mięsne to powyższe propozycje z pewnością zasmakują nie jednemu amatorowi takiego właśnie składnika, jakim jest mięso wszelkiego rodzaju.

About the author / 

admin

Menu:

Losowe artykuły:

  • Weryfikator: Ciechan Pszeniczne (Browar Ciechan)

    Pszeniczne z Ciechanowa było chyba pierwszym piwem z małego browaru, które opisałem (jeszcze na Fast Food Eaters w 2009 r.). Jeśli zerkniecie na tamtą wiekową recenzję, zauważycie, że wtedy nie wiedziałem nawet, do jakiego szkła należy nalać pszenicę. Lata minęły, wiele się u mnie zmieniło, ale czy zmienił się także flagowy produkt Ciechana? Wszystko wskazuje…

  • Schulten Bräu – Feinherb Edelpils (Brewery Martens, Belgia)

    Produkowany w Belgii dla mistrza taniochy sieci Aldi pils za niespełna 2 zł. Da się wypić? Da, i to jak! Piwko jest zaskakująco udane. Ma złotą barwę, jest dobrze, acz nieprzesadnie wysycone. Rzuca się w oczy całkiem solidna dwucentymetrowa piana, która trzyma się zadziwiająco dziarsko. W smaku dominuje delikatna nuta słodyczy, w tle nieśmiałe echo…