Festiwal dobrego piwa

Różne potrawy z mięsem w roli głównej

Off 88

Na pewno mięso stanowi główny składnik wielu potraw, jakie możemy przyrządzać w naszej kuchni. Z mięsa możemy zrobić bardzo fajne bitki mięsne, które polecane są szczególnie dzieciom, z mięsa możemy zrobić różnego rodzaju kotlety, pulpety, wszelkie gulasze oraz upiec je na patelni w postaci słynnych szaszłyków, mięso oczywiście może stać się również głównym składnikiem drugiego dania, gdy udusimy je z kminkiem lub tez udeptujemy go na wolnym ogniu, do takich właśnie potraw najlepiej nadaje się karczek lub też szynka z mięsa wołowego. Oczywiście niektórzy wolą jeść mięso w zupełnie innym wydaniu, a przykładem tego może być kebab w bułce, mięso podane w chili con carne oraz w zupełnie innych potrawach, które nie są u nas zbytnio popularne. Na pewno wszelkie dania z mięsa wołowego są u nas najbardziej popularne i dlatego często pojawiają się one również w menu wielu restauracji. Również mięso drobiowe, czyli popularny kurczak stanowi także bardzo często najważniejszy punkt naszego obiadu, kurczak możemy również dodawać przy gotowaniu rosołu oraz wywarów na bazie tego właśnie mięsa. Oczywiście drób to także wątróbka, która świetnie smakuje z ziemniakiem i cebulką. Z pewnością, jeśli lubimy dania mięsne to powyższe propozycje z pewnością zasmakują nie jednemu amatorowi takiego właśnie składnika, jakim jest mięso wszelkiego rodzaju.

About the author / 

admin

Menu:

Losowe artykuły:

  • Svyturys Extra

    Rodzaj piwa: Piwo jasne(dolnej fermentacji) Zawartość alkoholu: 5,2% Zawartość ekstraktu: 13.0% Skład: woda, słód jęczmienny,ryż,chmiel,drożdże Cenna: 3,69 zł Piwo zakupione w Tesco, wydaje mi się, że za tak egzotyczne piwo, cena nie jest wygórowana. Piwo jest ważone na Litwie w Kłajpedzie, czyli marynarskie piwo. Ma bardzo jasny kolor, coś jakby skrzyżowanie zwykłego pilznera i ice…

  • Czarne Miodowe (Browar Fortuna)

    Jakieś półtora roku temu na FFE pisałem o tym piwie i nie byłem nim specjalnie zachwycony. Niedawno spróbowałem go w pubie z beczki w wersji niepasteryzowanej i smakowało rewelacyjnie. Dlatego postanowiłem odnowić znajomość z wersją butelkową. No i wyszło, że jednak różnica między niepasterem z beczki a pasterem z flaszki jest – i to duża….