Skrzynka na piwo

Raciborskie Zielone (Browar Zamkowy w Raciborzu)

Off 153

Zielooono mi… Nie tylko w Dzień św. Patryka.

Zielone z Witnicy okazało się przeciętnym produktem dla niesprecyzowanego odbiorcy. Browar w Raciborzu tego samego błędu nie popełnił. Ich Zielone jest bowiem normalnym piwem z dodatkiem naturalnego barwnika (nie podano, o jaki barwnik chodzi) – kolor zabawowy, smak zupełnie serio.

Zielone z Raciborza nalewa się ze skromną pianą, która szybko znika. Zapach ma nikły, chmielowy. Wysycenie średnie. Kolor to oczywiście soczysta zieleń. Smak – bardzo „raciborski”. Ładna, pełna goryczka i ukryty z tyłu słód. Na szczęście nie ma tu żadnych prób dosładzania czy innego kombinowania ze składem. Zielone pije się przyjemnie, jest orzeźwiające i lekko wytrawne.

Klasowy lager z dziwacznym kolorkiem. Warto spróbować nie tylko w wiadome święto.

==Radar==

Alkohol: 5%, ekstrakt: nie podano
Cena: 3,60 zł

Ocena: 8/10

+ świetny goryczkowy smak
+ dobra cena

– nieokreślony barwnik w składzie

About the author / 

admin

Menu:

Losowe artykuły:

  • Butelkowanie piwa w moim browarze

    Butelkowanie piwa… jeszcze do niedawna ta część całego procesu była tą najprzyjemniejszą (oprócz próbowania piwa). Odkąd przerzuciłem się na większy gar przy warzeniu, mam więcej piwa do zabutelkowania i to już zmienia się w długą czynność. Piwowarzy muszą mieć cierpliwość, ale przyznaję, że zacząłem się zastanawiać nad optymalizacją tej czynności. Może macie jakieś sugestie? Przygotowanie…

  • Kuchnia węgierska

    Kuchnia węgierska Morze w środku lądu – tak właśnie prezentuje się w naszych wyobrażeniach największe jezioro Europy Środkowej, Balaton. Węgry stanowią skarbnicę ryb słodkowodnych. Największą sławę uzyskała odmiana sandacza nazywana fogas. Pysznie przyrządzona szybko znika z talerzy. Rybka prosto z Balatonu jest podawana np. w formie duszonej z kiszoną kapustą, pieczona na ruszcie lub po…