Jak zrobić piwo

Pożywne zupy

Off 101

Pożywne zupy

Obiady są podstawą właściwego żywienia każdego człowieka. Powszechnie wiadomo, że podstawowym posiłkiem jest śniadanie, ale z obiadów również nie należy rezygnować. Ileż to razy z pewnością zdarzało się nam jadać na mieście, niezdrowe tłuste potrawy, które w dużych ilościach mogą szkodzić naszemu organizmowi. Dlatego tak ważne jest byśmy sami przygotowali zdrowy i pełnowartościowy obiad każdego dnia. Proste i dosyć szybkie w przygotowaniu są zupy, a wiele z nich może być bardzo zdrowych i pożywnych. Ważne jest przede wszystkim to, byśmy taką zupę przygotowywali z warzyw, z pewnego źródła pochodzenia. Możemy je zatem kupować na bazarach bądź w ekologicznych sklepach, gdzie obok naturalnych produktów są sprzedawane także warzywa i owoce. W ten sposób będziemy mieć pewność, że nasz posiłek składa się z najzdrowszych składników. Jeśli dodatkowo chcesz mieć szczupłą figurę to tym bardziej cenne mogą się dla ciebie okazać zdrowe zupy. Zupę grzybową, kalafiorową czy z brokułami powinniśmy jeść często, gdyż są doskonałymi posiłkami, którymi zajadać się może cała rodzina.

About the author / 

admin

Menu:

Losowe artykuły:

  • Łomża Wyborowe (Browar Łomża/ Royal Unibrew)

    Piwa w bączkach mają w sobie coś takiego, że lepiej mi smakują od tych w półlitrowych butelkach. Ciekawe czy ta prawidłowość sprawdzi się też w przypadku Łomży Wyborowej? Noteckie jest ciągle wzorcem nie do pobicia w tym segmencie, jednak Łomża Niepasteryzowane, która pojawiła się w ubiegłym roku, miło mnie zaskoczyła. Nalewam więc Wyborową (nazwa cokolwiek…

  • Opat Svetlý Medový Ležák (Browar Broumov, Czechy)

    To piwo miodowe, ale zupełnie inne od polskich trunków zaprawianych miodem. O ile taki Ciechan aż ocieka słodyczą, to Opat… nie ma jej w ogóle. Po przelaniu zawartości butelki (zwrotnej!) do kufla oczom ukazuje się napój o jasnozłotej barwie, dość przejrzyste, z żywo wędrującymi drobnymi bąbelkami, ozdobiony słusznych rozmiarów (ale bez szaleństw) czapką piany. W…