Meble gastronomiczne to temat niezwykle szeroki, bo producenci artykułów z tej branży oferują naprawdę bardzo szeroki ich wybór. A co mieści się pod nazwą „meble gastronomiczne”? Otóż, to szereg sprzętów, bez których nie istnieją współczesne kuchnie w restauracjach, barach, stołówkach czy innych punktach zbiorowego żywienia. Współczesne meble gastronomiczne wykonuje się ze stali nierdzewnej, aby tym samym przedłużyć ich żywotność, ale przede wszystkim, by spełniały one obowiązujące w tym zakresie normy. Gastronomia w tym względzie to branża szczególna, bo przecież chodzi o żywienie.
Na co w takim razie trzeba zwrócić uwagę, kiedy chodzi o wyposażenie nawet tzw. małej gastronomii? To m. in. różnego rodzaju stoły: robocze, zlewowe, z basenem. To różnego rodzaju i wielkości szafy i regały, jakże niezbędne do przechowywanie naczyń, garnków, ale i produktów żywnościowych. To wiszące i stojące półki, umywalki, zlewy, wózki o różnym przeznaczeniu, podstawy, okapy. Wymieniać by można jeszcze długo, bo asortyment stale poszerza się o nowe artykuły.




























