Mięso mielone w naszej kuchni stanowi jedno z częściej przyrządzanych dań, jeśli chodzi o obiady w naszych domach. Dzieje się tak ponieważ z mięsie mielonym oprócz przyprawiania i obtaczania w bułce tartej nie trzeba w sumie robić żadnych dodatkowych czynności, które przykładowo należy robić w przypadku schabowego lub też, gdy gotujemy mięso na parze. Oczywiście niektórzy z nas wpadli na pomysł, aby przyrządzać mielone w troszkę inny sposób, który gwarantuje nie tylko inny lepszy smak, ale również stanowi bardzo ciekawa potrawę, które już nie jest tak zwyczajna, lecz staje się bardziej egzotyczna i ciekawa na tle innych potraw, jakie przygotowujemy w naszej kuchni. Otóż okazuje się, że nasze klasyczne mielone możemy uzupełnić o jeden bardzo ważny składnik, jakim jest czerwona papryka, która szatkujemy w kostkę i dajemy na naszych mielonych w momencie, gdy przyprawiamy i rozrabiamy nasze mięso. Inny sposób na mielone,to mielone robione z jajka, czyli zamiast mięsa do mielonego używamy jajka, które oczywiście wcześniej rozrabiamy i przyprawiamy w odpowiedniej ilości. Nasze mielone również może posłużyć do słynnej potrawy wywodzącej się z Ameryki Południowej, czyli chili con carne, gdzie z kolei w towarzystwie czerwonej fasoli oraz wielu przypraw nasze mięso ląduje na patelni co stanowi dla niektórych istny obłęd, jeśli chodzi o takie właśnie potraktowanie klasycznego mielonego.
Klasyczne mielone inaczej
Najczęściej czytane:
Sour Ale – czy kwaśne piwo może być smaczne?
Oczywiście, że tak! Kwaśne piwo, czyli Sour Ale, może być nie tylko smaczne, ale również fascynujące dla podniebienia. Nie bój się eksperymentować z różnymi smakami - ta odmiana piwa z pewnością cię zaskoczy! Cheers! 🍻 #kwaśnepiwo #sourale #piwowarstwo