SKŁADNIKI:
1. 1 podwójna pierś z kurczaka
2. 1 duży por
3. Pół litra śmietany 18 %
4. Pół kilograma zielonego groszku mrożonego
5. 2 płaskie łyżki przyprawy curry
6. 1 łyżka posiekanych listków kolendry
7. Oliwa do smażenia
WYKONANIE:
Pierś z kurczaka umyć, osuszyć, pokroić w dosyć sporą kostkę. Pora oczyścić, umyć, osuszyć i pokroić w cienkie plasterki.
Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić pokrojonego pora i szybko przesmażyć, gdy por będzie już szklisty dodać mięso z pokrojonej piersi kurczaka i obsmażyć na złocisty kolor.
Mrożony groszek ugotować w osolonej wodzie.
Na mięso wylać śmietanę i wsypać przyprawę curry; dokładnie wymieszać i dołożyć odcedzony groszek i delikatnie mieszając podgrzewać jeszcze chwilę. Każdą porcję już na talerzu posypać grubo posiekanymi listkami kolendry.