Jak zrobić piwo

Grzybowa w najlepszym wydaniu

Off 94

Zupa grzybowa w naszym kraju kojarzy się głównie z wigilią, na której ta właśnie zupa odgrywa jedno z główniejszych dań i tradycyjnie podanych potraw właśnie na tą okazję. Oczywiście grzybową możemy podawać nie tylko na wigilię, ale również na wszelkie okazje, jakie tylko przyjdą na do głowy. Wiadomo, że grzybową robiły nasze babcie z prawdziwych grzybów, które zbierały wcześniej w naszych lasach jednak obecnie prawdziwe grzyby należą już do rzadkości i przeważnie sami robimy grzybową z grzybów zakupimy w naszych sklepach. Takie właśnie grzyby przeważnie są ususzone dlatego wcześniej należy je odpowiednio namoczyć, aby stały się apetyczne i miękkie, gdyż to właśnie gwarantuje, że będą one smaczne i bardzo dobrze wkomponują się w nasza klasyczną grzybowa, którą zrobimy w naszym domu na obiad. Oczywiście grzybowa świetnie smakuje, gdyż osobno podsmażymy do niej cebulkę z niewielką ilością oleju, oczywiście do grzybowej także możemy oddać natkę pietruszki, która nie tylko doda aromatu i nieziemskiego smaku, ale również bardzo ożywia kolorystycznie nasza jakże już i tak pyszną zupę. Na pewno zupa grzybowa będzie smakować wszystkim domownikom począwszy od tych najmłodszych a na tych najstarszych zakończywszy, grzybowa to z pewnością jedna z lepszych polskich zup, jakie posiadamy w naszej wielkiej księże kucharskiej z przepisami naszej kuchni.

About the author / 

admin

Menu:

Losowe artykuły:

  • Lwówek Książęcy po raz drugi (Browar Lwówek)

    Pisanie o piwie jest zadaniem naprawdę trudnym. Nie tylko dlatego, że zamiast się zrelaksować podczas degustacji trzeba ciągle wytężać zmysły i zapamiętywać swoje wrażenia, aby je potem zapisać. Także – a nawet przede wszystkim – dlatego, że piwa się ciągle zmieniają i recenzja sprzed kilku miesięcy może stracić rację bytu. Doskonały przykład to Lwówek Książęcy….

  • Wrocławskie (Browar Lwówek)

    Niedawno miałem okazję odwiedzić Wrocław (padało), więc sięgnięcie po dedykowane temu miastu nowe piwo z Lwówka Śląskiego było jak najbardziej na miejscu. Wrocławskie to pils o niewysokiej zawartości alkoholu i niskim ekstrakcie („dziesiątka”), czyli przedstawiciel stylu dość w naszym kraju rzadkiego. Można się spodziewać, że wypuszczenie lekkiego piwa tuż przed sezonem letnim będzie strzałem w…