Zdrowa kuchnia

Dzikie kulinaria

1 71

Masz już dość ciągle tych samych produktów, w swojej kuchni, a kupowanie nowych, oryginalnych i mało w Polsce popularnych, jest bardzo drogie. Jeśli kulinaria to Twoja pasja, na pewno chętnie dasz się skusić na przygotowanie posiłku z dzikich roślin jadalnych.

Właściwie mamy ich do wyboru tyle, że na rynku pojawiło się już sporo literatury, dotyczącej tylko tego tematu. Jeśli myślisz poważnie o powrocie do starych przepisów naszych przodków, warto uzbroić się w kilka takich książek. Znajdziemy w nich nie tylko informacje co zbierać, ale także kiedy. W wielu z nich znajdują się także przepisy na najpopularniejsze potrawy.

Zbierać możemy bardzo wiele roślin, począwszy od znanych i cenionych również dzisiaj, takich jak jagody czy jeżyny, przez mniej popularne jak czarny bez czy pokrzywa, która choć powszechnie znana jest coraz rzadziej używana w kuchni, oraz wiele, wiele innych.

Wiele przepisów na potrawy z dzikich roślin znajdziemy także w Internecie. Warto powrócić do tych produktów, bo nie tylko są one smaczne, ale także posiadają wiele cennych składników odżywczych.

About the author / 

admin

1 Comment

  1. dostawa sushi warszawa 30 sierpnia 2016 at 19:08 - 

    Widzę, że portal szybko się rozwija.

Menu:

Losowe artykuły:

  • Czerwony Smok (Browar Fortuna)

    Czerwony Smok to kolejne ciemne piwo Fortuny, które całkiem zasłużenie cieszy się dużą estymą fanów gatunku. Jeśli lubisz goryczkowy, palony smak, pewnie nie muszę cię przekonywać, że Czerwony Smok to obowiązkowa pozycja twoich zakupów. Jeśli jakimś cudem jeszcze nie miałeś okazji spróbować tego piwa, zważ, że jest to trunek pozbawiony nieznośnej słodyczy Czarnej Fortuny, lekko…

  • Lubuskie Naturalne (Browar Witnica)

    „Na bazie unikatowej receptury”, „wolne od chemii”, „naturalne”. Takimi wytartymi frazesami częstuje nas dział marketingu i sprzedaży browaru Witnica. Tak naprawdę Lubuskie to całkiem zwyczajne piwo z małego browaru. „Całkiem zwyczajne” wcale nie musi oznaczać „całkiem słabe”. Pierwsze, od czego warto zacząć, to cena. Lubuskie z Witnicy ma jedną z najniższych w tej klasie piwa…