Zdrowa kuchnia

Dzikie kulinaria

1 57

Masz już dość ciągle tych samych produktów, w swojej kuchni, a kupowanie nowych, oryginalnych i mało w Polsce popularnych, jest bardzo drogie. Jeśli kulinaria to Twoja pasja, na pewno chętnie dasz się skusić na przygotowanie posiłku z dzikich roślin jadalnych.

Właściwie mamy ich do wyboru tyle, że na rynku pojawiło się już sporo literatury, dotyczącej tylko tego tematu. Jeśli myślisz poważnie o powrocie do starych przepisów naszych przodków, warto uzbroić się w kilka takich książek. Znajdziemy w nich nie tylko informacje co zbierać, ale także kiedy. W wielu z nich znajdują się także przepisy na najpopularniejsze potrawy.

Zbierać możemy bardzo wiele roślin, począwszy od znanych i cenionych również dzisiaj, takich jak jagody czy jeżyny, przez mniej popularne jak czarny bez czy pokrzywa, która choć powszechnie znana jest coraz rzadziej używana w kuchni, oraz wiele, wiele innych.

Wiele przepisów na potrawy z dzikich roślin znajdziemy także w Internecie. Warto powrócić do tych produktów, bo nie tylko są one smaczne, ale także posiadają wiele cennych składników odżywczych.

About the author / 

admin

1 Comment

  1. dostawa sushi warszawa 30 sierpnia 2016 at 19:08 - 

    Widzę, że portal szybko się rozwija.

Menu:

Losowe artykuły:

  • HEROLD PSZENICZNY

    HEROLD PSZENICZNY Rodzaj piwa: jasne pszeniczne (svetly kvasnicowy lezak) Zawartość alkoholu: 5,0% Zawartość ekstraktu: ?% Skład: woda, słód pszeniczny,słód jęczmienny, drożdże , chmiel Cenna: 5,20 zł ( butelka ) temperatura spożycia: pokojowa   Zachęcony pozytywnymi doznaniami z degustacji poprzedniego Herolda zakupiłem sobie dzisiaj kolejnego: pszenicznego. Tak jak wspominałem wcześniej wybór był duży więc martwiłem się,…

  • Kapslowy PiwPaw na Parkingowej

    Dużo mi się ostatnio wyjazdów trafiło i za każdym razem starałem się wyszukać dla siebie trochę kraftu. W Warszawie na spontanie padło na PiwPaw na Parkingowej i muszę przyznać, że to był bardzo dobry strzał. Propozycja od laika Tournee po Warszawie prowadził mój serdeczny kolega Grzegorz. W moich oczach jawi się chłopak bardziej jako pasjonat…