Rate this post

Masz już dość ciągle tych samych produktów, w swojej kuchni, a kupowanie nowych, oryginalnych i mało w Polsce popularnych, jest bardzo drogie. Jeśli kulinaria to Twoja pasja, na pewno chętnie dasz się skusić na przygotowanie posiłku z dzikich roślin jadalnych.

Właściwie mamy ich do wyboru tyle, że na rynku pojawiło się już sporo literatury, dotyczącej tylko tego tematu. Jeśli myślisz poważnie o powrocie do starych przepisów naszych przodków, warto uzbroić się w kilka takich książek. Znajdziemy w nich nie tylko informacje co zbierać, ale także kiedy. W wielu z nich znajdują się także przepisy na najpopularniejsze potrawy.

Zbierać możemy bardzo wiele roślin, począwszy od znanych i cenionych również dzisiaj, takich jak jagody czy jeżyny, przez mniej popularne jak czarny bez czy pokrzywa, która choć powszechnie znana jest coraz rzadziej używana w kuchni, oraz wiele, wiele innych.

Wiele przepisów na potrawy z dzikich roślin znajdziemy także w Internecie. Warto powrócić do tych produktów, bo nie tylko są one smaczne, ale także posiadają wiele cennych składników odżywczych.

1 KOMENTARZ

Możliwość dodawania komentarzy nie jest dostępna.