Wiele osób marzy o własnym biznesie i byciu samemu lub samej sobie szefem. Niestety jednak, na współczesnym rynku istnieje już tak wiele przedsiębiorstw, iż wymyślenie czegoś oryginalnego i wstrzelenie się w „pustą przestrzeń” rynkową jest doprawdy karkołomnym wyzwaniem. Coraz częściej jednak ludzie decydują się na otwieranie restauracji lub sklepów oferujących tradycyjną polską kuchnię, żywność lub słodycze. My proponujemy skupić się na słodyczach – zakładów produkujących je nie ma jeszcze na rynku zbyt wiele, popyt na tego typu produkty zawsze jest zaś wysoki.
Jak się za to zabrać? Należy przede wszystkim zainwestować w oblewarki do czekolady i zabrać się do pracy, a więc wymyślania projektów słodyczy, które będziemy produkować. Postarajmy się przede wszystkim znaleźć coś, co stanie się znakiem rozpoznawczym naszej firmy. Doskonała receptura stojąca za pysznym smakiem naszej czekolady? Ozdobne logo umieszczone na każdej czekoladce? Oryginalne nadzienie oparte na naturalnych składnikach, jak typowe tradycyjne, polskie owoce, na przykład śliwki? Możliwości mamy mnóstwo. Jedynym ograniczeniem jest nasza własna wyobraźnia.