Zdrowa kuchnia

Wybór zdrowszego mięsa

Off 2
Wybór zdrowszego mięsa
1 vote, 10.00 avg. rating (143% score)

Święto Dziękczynienia z całą pewnością nie jest polskim świętem, a i niewiele ta amerykańska uczta ma wspólnego ze zdrowym odżywianiem. Błędnie jednak rozumują ci, którzy sądzą, że skoro podczas tego święta spożywa się tłuste indyki, to oznacza to obligatoryjnie, że jest to ptactwo niezdrowe, bo jest wręcz przeciwnie.
Pisklęta indycze, wyhodowane na odpowiednio dobranych paszach, wyrastają na najzdrowszy drób na świecie i nie może się z nimi równać żaden inny. W związku z tym podjęcie się takowej hodowli może i na terenie naszego kraju okazać się całkiem intratnym przedsięwzięciem, tym bardziej że indykami nie żywimy się w jeden dzień w roku, ale dość często, a przynajmniej ci z nas, którzy mając na uwadze zdrową dietę, nie chcą z niej wykluczyć całkowicie mięsa.
A jest o co walczyć, ponieważ lekarze i dietetycy trąbią na alarm, że jemy mięsa za dużo i skoro już musimy, powinniśmy wybierać takie, które najmniej nam zaszkodzi. Mięso indycze przoduje w wartości odżywczej i lekkostrawności, wybór więc wydaje się oczywisty.

About the author / 

admin

Menu:

Losowe artykuły:

  • OPAT

    Rodzaj piwa: jasne (svetle vycepni pivo) Zawartość alkoholu: 4,2% Zawartość ekstraktu: 11% Skład: woda, słód, drożdże , chmiel, extrakt chmielowy, antyoxydant E300 Cenna: 3,90 zł ( butelka ) temperatura spożycia: pokojowa Piwo z bliskiego nam Brumowa. Kolor jasny słomkowy. Piana po nalaniu do kufla dość długo się utrzymuje.Nagazowanie mocne, odpowiednie dla piw typowo orzeźwiających czeskich….

  • Lubuskie Zielone (Browar Witnica)

    To nie żart, to piwo jest naprawdę zielone. I to łącznie z pianą! Niestety, browar nie zdradza, co odpowiada za ten śliczny kolorek. Jakiś bliżej nieokreślony „barwnik naturalny”. Martwi mnie też, że na etykiecie nie umieszczono pełnego składu, tylko wzorem koncerniaków informację, że piwo zawiera słód jęczmienny. Znaczy to, że zawiera też coś, czym browarnicy…