Blog

Seria ROZUMIEMY SIĘ BEZ SŁÓW: O nas i innych ludziach, odc.4

Off 10

Żyjemy ze sobą od wielu lat, wiemy o sobie wszystko, rozumiemy się bez słów. Czasem nawet trąci nudą, bo skoro rozmawiamy na co dzień, o tym co u nas, to o czym tu jeszcze mówić? Pomysł jest taki: może tak raz w tygodniu, w domu, tak po prostu, jak gdyby nigdy nic, bez ceremonii i najnormalniej na świecie – zaproś swoją żonę na herbatę, zaproś swojego męża na herbatę i porozmawiajcie na jedno z poniższych pytań:

Co czuję, gdy myślę o naszych relacjach z przyjaciółmi?
Jakie granice otwartości naszej rodziny pragniemy wyznaczyć?
W jakich kręgach ludzi się obracamy (przyjaciele, praca zawodowa, szkoła, Kościół…)?
Jak rozumiem moją / Twoją rolę i zaangażowanie na poszczególnych obszarach naszego funkcjonowania?
Jak wygląda nasz dialog z innymi ludźmi?
Co chcemy wnieść w życie innych ludzi na poszczególnych obszarach naszego funkcjonowania?
?

About the author / 

admin

Menu:

Losowe artykuły:

  • Kuchnia węgierska

    Kuchnia węgierska Morze w środku lądu – tak właśnie prezentuje się w naszych wyobrażeniach największe jezioro Europy Środkowej, Balaton. Węgry stanowią skarbnicę ryb słodkowodnych. Największą sławę uzyskała odmiana sandacza nazywana fogas. Pysznie przyrządzona szybko znika z talerzy. Rybka prosto z Balatonu jest podawana np. w formie duszonej z kiszoną kapustą, pieczona na ruszcie lub po…

  • Góralskie (Browar Pilsweiser)

    Browar Grybów nazywa się teraz Pilsweiser, ale piwa nadal nie potrafi robić. Przygotowałem się na „rozkosz przy konsumpcji” (cytat z kontry), ale wyszło jak z naszą reprezentacją piłkarską. Obiecanki cacanki. Góralskie prezentuje się całkiem dobrze, dopóki nie rozpocznie się owej konsumpcji. Nalewa się z niezłą pianą, w kuflu wygląda efektownie. Zapach nikły, słodowy. A smak?…