Blog

Operacje chirurgiczne

Off 8

Moja babcia wiecznie narzeka, że nie zostałem lekarzem. I nie ma znaczenia to, że wcale mnie to nie interesuje. Według babci mógłbym ją teraz leczyć i nie musiałaby ona stać w kolejkach do lekarza. Te biadolenia babci nasiliły się ostatnio, ponieważ ma mieć ona wykonaną operację kolana. Bardzo się tego boi i twierdzi, że tylko mnie mogłaby zaufać w tej kwestii. Nie chcę wyprowadzać staruszki z błędu, ale szczerze mówiąc ja sam sobie bym nie zaufał. Szczególnie jeśli chodzi o operacje chirurgiczne. Po pierwsze i chyba najważniejsze: ja panicznie boję się widoku krwi. Szczerze mówiąc nie wchodzę nawet do sklepu mięsnego, bo nie cierpię widoku zakrwawionego mięsa, a jego zapach wywołuje u mnie mdłości. To co dopiero mówić o operacjach. Poza tym boję się wszelkich chorób. Wolę sam siebie oszukiwać że nic mi nie jest, niż iść do lekarza. Wchodząc do poczekalni już czuję się chory. A gdy odwiedzam kogoś w szpitalu, to mam wrażenie, że żywy już tego miejsca nie opuszczę. I ja miałbym zostać lekarzem?

About the author / 

admin

Menu:

Losowe artykuły:

  • Klasztorne piwo (Browar Jabłonowo)

    Jeśli mamy koniec października, to znaczy, że jest zima i białe niedźwiedzie przechadzają się ulicami naszych miast. Czas zatem wypić coś na rozgrzewkę. Piwo wzorowane na belgijskich „klasztorniakach” z Manufaktury Piwnej browaru Jabłonowo ma całkiem sporą zawartość alkoholu. Ale czy oprócz mocy ma do zaoferowania również ciekawe doznania smakowe? Zrobiłem eksperyment i nalałem to piwo…

  • Kirin Ichiban (v. brewed & bottled under license in UK)

    Rodzaj piwa: Piwo jasne Zawartość alkoholu: 4,95% Cena: 7,30 zł (trudno spotkać ) Ocena: 6 Historia: Piwo Kirin Ichiban zadebiutowało na rynku w 1990 roku i od razu zyskalo uznanie wielu ludzi oraz zostalo zdobywca licznych nagrod. Jest m. in. oficjalnym piwem British Academy of Film & Television Arts i bylo serwowane na odbywajacym sie…