Zdrowa kuchnia

Olej konopny Dobczyce

Off 22

Stosowanie oleju konopnego staje się coraz bardziej popularne. Dzieje się tak z powodu jego wspaniałych właściwości prozdrowotnych. Często wykorzystywany jest w kuchni, farmaceutyce i kosmetyce. Wysoka zawartość białka, witamin i minerałów sprawia, że olej konopny ma korzystny wpływ na zdrowie. Zapobiega powstawaniu zakrzepów i usprawnia krążenie. Zmniejsza stężenie szkodliwych lipidów we krwi obwodowej, które mogłyby spowodować miażdżycę. Kwasy omega-3 i 6 zawarte w oleju konopnym usprawniają pracę układu odpornościowego, dzięki czemu możemy zapobiec zachorowaniom zarówno na poważne choroby jak i zwykłe przeziębienia. Olej konopny zawiera duże ilości kwasu gamma-linolenowego, który poprawia funkcjonowanie układu hormonalnego i reguluje poziom cholesterolu we krwi. Spożywanie oleju z konopi może pomóc kobietom cierpiącym na zespół napięcia przedmiesiączkowego. Produkt zawiera duże ilości przeciwutleniaczy, które pomagają zapobiegać rozwojowi groźnych nowotworów. Dodatkowo ma działanie przeciwbólowe i łagodzi stany zapalne.

About the author / 

admin

Menu:

Losowe artykuły:

  • Różne potrawy z mięsem w roli głównej

    Na pewno mięso stanowi główny składnik wielu potraw, jakie możemy przyrządzać w naszej kuchni. Z mięsa możemy zrobić bardzo fajne bitki mięsne, które polecane są szczególnie dzieciom, z mięsa możemy zrobić różnego rodzaju kotlety, pulpety, wszelkie gulasze oraz upiec je na patelni w postaci słynnych szaszłyków, mięso oczywiście może stać się również głównym składnikiem drugiego…

  • Perła Export (Perła Browary Lubelskie)

    Sztandarowy wyrób lubelskiego browaru należy do kategorii śmierdzieli. To znaczy, ups, sorry, miało być: piw mocno chmielonych. Po zdjęciu kapsla w nos uderza monstrualnie intensywny smrodek tzw. skunksa, niemal tak mocny jak w opisywanym niedawno Vaclavie. Nie wiem jak można lubić ten aromat, mnie się to kojarzy z czymś gumowym. Producenci zwykle charakteryzują takie piwa…