Zdrowa kuchnia

Oblewarki do czekolady – produkt deficytowy?

Off 28

Oblewarki do czekolady – produkt deficytowy?

Czy oblewarki do czekolady stają się produktem deficytowym na rynku oferującym klientom profesjonalny sprzęt kuchenny? Eksperci twierdzą, że tak. Ponadto zgodnie z ich przewidywaniami w przeciągu najbliższych kilku lat ma ich być coraz mniej…

Dlaczego tak się dzieje? Problemem są przede wszystkim wysokie koszty produkcji jednej oblewarki do czekolady. Choć zapotrzebowanie na takie sprzęty jest dość wysokie, wciąż nie jest to na tyle wysoki poziom, by producentom opłacało się inwestować w wytwarzanie tych wysoce wyspecjalizowanych urządzeń.

Należy pamiętać, iż ceny oblewarek do czekolady są wprost odwrotnie proporcjonalne do poziomu produkcji tegoż sprzętu. Co to oznacza w praktyce? Cóż, im mniej wyprodukowanych egzemplarzy urządzeń, tym wyższa cena każdego z nich. Co gorsza, kwoty potrzebne za zakup oblewarek od zawsze były wysokie; jeśli mają one jeszcze wzrosnąć, kogo będzie stać na sprawienie sobie tego typu urządzenia na własność? Jedynie najbogatszych gigantów przemysłu cukierniczego…

About the author / 

admin

Menu:

Losowe artykuły:

  • Aplikacja TOP BEER [Recenzja]

    Wracam z tekstami na bloga i to od razu z pierwszą recenzją apki, a pod lupę wziąłem nowość – TOP BEER. Ten czerwiec mega szybko leci, był WFDP, a w poprzedni weekend byłem w Tatralandii na Słowacji (o tym będzie na moim drugim blogu), więc nie było czasu na pisanko. Zobaczcie zatem jak w mojej…

  • Piwo Tradycyjne (Browar Jabłonowo)

    Browar z Jabłonowa powoli wygrzebuje się spod sterty gruzu, którym sam usilnie zasypywał się przez lata produkcji marketowych szczochów. W nowym życiu planuje być „tradycyjnym browarem regionalnym”, w czym pomóc ma mu niezdarny marketing i nowe marki piw. Jedną z nich jest dwusłodowy lager o jakże błyskotliwej, zgodnej z linią programową nazwie – Piwo Tradycyjne….